De är framtiden

Spara in pengar

Det sista man ska göra är att spara in pengar på skolorna men som många kommuner tyvärr måste göra. På SVT kan vi läsa artikeln om att kommunen sparade 18 miljoner. Många reagerade med att barnen är framtiden så hur kan man snåla på det när det är så viktigt?

Ja, hur kan man snåla på detta? Det är det sista man ska snåla på – utbildning och att forma våra barn till bra och goda medborgare. Förskolor går på knäna för att skapa goda förutsättningar för våra barn men ändå prioriteras skolan sällan. Det är för att det finns alltför engagerade lärare som vill väl och gör mycket på sin egen tid för att uppnå stimulans för sitt arbete och för att kunna ge barnen de rätta verktygen för att stimuleras och utvecklas.

Ändå sparas det in och fler går in i väggen. För att det helt enkelt inte finns resurser. Men barnen är vår framtid. Vi måste se till att de får de rätta grunderna för att kunna växa och bli bra människor, att de ska vilja och kunna arbeta och bidra till att förbättra vår omvärld med sin kunskap.

ashe