Barnens värld

Bra barnfilmer för lärande och underhållning

Som förälder vill man hellre att barnen är ute och leker istället för att bara sitta framför tv:n och andra skärmar. I vårt stressade samhälle är det lätt hänt att använda tv:n som barnvakt men visste du att det inte behöver vara något negativt? Många barnfilmer är utvecklade för att lära barn om livet, värderingar, moral och etik. De är dessutom underhållande för både dina barn och för dig och visst är det underbart att få dela skratt ihop med dina barn?

Tecknat och animerat

Vi har kommit långt sedan Tom och Jerry och idag finns en uppsjö av tecknade eller animerade barnfilmer att välja bland. Disney Pixar kommer ut med nya filmer hela tiden. Roliga och alltid med ett budskap och inte alltid det budskap man förväntar sig. Köp favoriterna på dvd eller använd en streamingtjänst på nätet.

Ju fler gånger du tittar på en film desto mer upptäcker du dessutom att det ofta finns dolda överraskningar i filmerna. Tecknande filmer såsom Askungen, Snövit och Törnrosa fungerar än idag. Mer nutida klassiker är till exempel Toy Story, Bilar, Hitta Nemo och Monsters, Inc. Under de senaste åren så har en solklar vinnare varit filmen Frost, både för dess budskap och för den fantastiska musiken, något som Disney ofta inkluderar i sina filmer.

Spelfilm för barn

Det går nästan inte att skapa finare minnen av värme och glädje för barn än att ge dem en riktig Astrid Lindgren-upplevelse. Vi vuxna känner oss nog alltid nostalgiska när vi tänker på Barnen i Bullerbyn eller Pippi och visst vill vi ge samma känsla till våra barn. De är klassiker som på något sätt ändå alltid kommer vara relevanta och passa in i tiden.

Bröderna Lejonhjärta står ofta högt upp som en favorit hos barn och glöm inte Saltkråkan. Astrid Lindgren lär barn att det är okej att vara barn.

Vi får inte heller glömma andra klassiska spelfilmer som Sunes sommar, Tsatsiki, morsan och polisen, Åke och hans värld, Hugo och Josefin eller Barnen från Frostmofjället. Minns du Dunderklumpen? Skapa nya fina minnen åt dina barn medan du själv får åka på en liten nostalgitripp. Gråt och skatta ihop och glöm inte att finnas tillgänglig för eventuella fråga om livet som kan uppstå efter en välgjord barnfilm.

ashe