Barnens värld

Underlätta familjepusslet

Barnkonventionen är idag en del av svensk lag och barns rättigheter är viktiga i Sverige, samtidigt som många föräldrar vill tillbringa så mycket tid som möjligt med sina barn. Men arbetslinjen är fortfarande stark och krävande, där föräldrar tvingas jobba fyrtio timmar i veckan eller mer för att få ekonomin att gå ihop. För att underlätta familjepusslet och hinna med allt under småbarnsåren finns det olika ”life hacks” du kan använda dig av.

När du behöver hjälp med flyttstädning kan du anlita https://qleano.se/ som ger dig en snabb och kostnadsfri offert inom endast en minut. När du ska flytta till en större bostad med dina barn kan det vara svårt att hinna med både jobbet, att städa och själva flytten i sig. Därför kan det vara klokt att anlita Qleano som erbjuder flyttstädning vilket inkluderar annars tidskrävande moment som städning av ugn och badrum samt fönsterputsning.

Skärmtid och barnens rättigheter

Ett ”life hack” när du har mycket att göra är att låta barnen ha den skärmtid de vill. Många anser att barnen inte ska sitta för mycket framför läsplattor och mobiltelefoner, men tänker då inte på alla fördelar. Ditt barn blir mer tekniskt kunnig av att använda läsplattor, då barnet behöver kunna bläddra i webbläsare och sätta på och stänga av appar. Barn lär sig ofta engelska mycket fortare när de tittar på barnprogram på YouTube, och kan även bli mer kreativa. Dessutom får du möjlighet att utföra alla vardagssysslor utan att barnen stör, vilket gör att du får mer kvalitetstid med barnen när du väl är klar.

Spara tid i vardagen

Förutom att anlita ett städföretag när du ska flytta kan du också införa många andra ”life hacks” i din vardag för att spara tid. En viktig del är att organisera allt du behöver i vardagen, som att ha ett särskilt nyckelskåp där du alltid hänger upp dina nycklar så fort du kommit innanför dörren. Det är bra om nyckelskåpet sitter lite högre upp på väggen så att barnen inte kan nå det. På så vis kan du spara tid på att leta efter nycklarna och kan snabbt gå ner till tvättstugan med dörrbrickan vid behov.

Som småbarnsförälder är det också bra att planera alla måltider i förväg. Då vet du vad du behöver köpa när du går till mataffären och kan göra större inköp i förväg. Det är särskilt bra att passa på att veckohandla medan barnen är på förskolan eller i skolan, eller när du har barnvakt. Fundera också över vilka tidpunkter på dagen du tycker att du slösar för mycket tid, om det finns något som skulle kunna göras smidigare med mer planering i förväg. Ett exempel är att alltid lägga fram morgondagens kläder kvällen innan, och att packa väskan i god tid så att du kan dra ner på morgonstressen.

ashe