Barnens värld

Mer trygghet: skaffa powerbank till alla i familjen

För att ge dina barn mer trygghet i livet bör du se till att både barnen och du alltid har en powerbank med er. Då fungerar alltid era mobiltelefoner. De kan känna sig trygga att de alltid kan nå dig och du vet att du alltid kan nå dina barn.

Skaffa powerbanks

Som förälder vill du veta var dina barn är, vare sig de är små eller stora. Du vill känna dig trygg i att när du skickar ett SMS så ska dina barn kunna besvara det eller om du ringer så ska de kunna ta luren. Och vice versa. När det har hänt något och de behöver få tag i dig, så vill du att de alltid ska ha ström i sin mobil. Eller om de helt enkelt bara vill höra av sig och säga hej. Som familj är det viktigt att kunna få tag i varandra. Genom att alla i familjen har en powerbank behöver du inte oroa dig för att mobilerna ska ladda ur. Ja, de kan ladda ur, men med en powerbank i ryggsäcken kan dina barn alltid ladda sin mobil på plats. Vare sig de är på väg hem från skolan eller på fotbollsträningen. Köp varsin powerbank hos Teknikdelar så kan ni alltid nå varandra.

Mobiltelefonen – en trygghet

Mobiltelefonerna har verkligen förändrat våra liv. Det finns förvisso några nackdelar med mobiltelefoner, som att barn och tonåringar inte alltid har mognaden att hantera mobilen på rätt sätt. Men det är något som du som förälder måste hjälpa dem med. En väldigt stor fördel med mobilen är att det är så lätt att hålla kontakt och höra av sig. Vill barnen gå hem till en kompis efter skolan så kan de bara skicka ett SMS och du kan svara dem. Undrar du var de är, så skickar du bara ett meddelande eller ringer dem. Mobiltelefonerna kan verkligen vara en trygghet. Om ditt barn har lätt att känna sig oroligt är det också skönt för barnet, eller tonåringen, att få höra från dig. Det behöver inte alltid vara viktiga saker, men att under dagen skicka ett vänligt ord eller en rolig bild kan vara viktigt för både stora och små.

Hantera mobilen

Som förälder är det viktigt att du hjälper dina barn och tonåringar att hantera mobilen på rätt sätt. Var delaktig i deras mobilliv, även om det kan kännas svårt när de har blivit tonåringar. Hjälp dem att få in goda mobilvanor, som att inte sova med mobilen. Då kommer du hjälpa dem mycket för att kunna klara av skoldagen på ett bra sätt. Samtala också om hur man ska skriva och tala om andra människor, så att de har en vänlig och respektfull attityd på sociala medier. Det kommer hjälpa dem mycket i livet.

ashe