Var är rättvisan?

Var inte den föräldern

Att sätta ett barn till jorden är en stor sak och ett mycket stort ansvar. Detta är oavsett om barnet var planerat eller oplanerat. Man gjort valet att fullfölja graviditeten och bli en förälder.

Var inte en nonchalant och egoistisk förälder. Att skaffa barn var ditt val, dagen du gjorde det valet så valde du också bort livet du hade utan barn. Givetvis kommer inte allt du gjort förut försvinna bara för att du skaffat barn men du har ett helt annat ansvar än tidigare och fler än dig själv att tänka på och göra dina beslut i livet kring.

 

  • Se till att du är redo att förändra ditt liv till ett barnanpassat liv innan du skaffar barn.
  • Se till att du är mogen för att ta hand om ett barn.
  • Se till att du är medveten om att du har ansvar för ditt barn ända tills denna är vuxen.

Det finns allt för många barn på denna jord som inte känner sig älskade eller önskade som kanske aldrig får höra exempelvis orden- jag älskar dig eller får en kram. Man kanske inte gör de där familjeaktiviteterna som man ser att sina kompisar gör med sina familjer. Det behöver inte alltid vara en utlandsresa eller andra större aktiviteter, för det är en ekonomifråga också. Det kan vara de små sakerna, som en härlig familjemiddag, en tur till badhuset, film på bio, en stund i pulkabacken eller en dag bestående av kvalitetstid med en tur till exempelvis kids brand store för lite shopping och avsluta med prat över en bit mat i all enkelhet. Slå ihop nytta med nöje.

Alla barn får inte vara med om dessa små saker med sina föräldrar. Vissa föräldrar prioriterar helt enkelt bara annat utan att kanske mena något illa, medan andra föräldrar struntar i barnen och kanske till och med hellre spenderar tiden med alkohol och vänner.

Men om vi fokuserar på de föräldrar som inte tänker på hur lite tid de faktiskt fokuserar på barnen.

Barn är kloka och märker när det är skillnader på sin egen och andras familjer. Dessutom är det många skolor och lärare i lägre klasser som ställer frågan vad eleverna gjort under helgen på måndags morgonen, där frågan då går laget runt för att besvaras högt. Samma gällande när barnen kommer tillbaka efter lov.

Givetvis lägger barnen märke till att andra har gjort mysiga saker med familjen, medan en själv kanske har suttit på sitt rum hela helgen och inte gjort något tillsammans med familjen.

Var inte en sådan förälder där du prioriterar eller glömmer bort ditt barn

  • Säg att du älskar och saknar ditt barn.
  • Glöm inte att krama om ditt barn.
  • Visa att du finns där för att prata om saker.
  • Spendera tid med ditt barn oavsett om det är hemma eller någon aktivitet.

Skapa en fin relation med ditt barn och få hen att känna sig älskad och prioriterad.

ashe