Barnens värld

Vår värld är inte via datorn

En sak som har upptäckts och resonerats kring är Ipad och telefonernas tid. Det finns alldeles för många människor som lever sina liv genom telefonerna och likaså deras barn. Man ska helst inte peka pekfinger åt någon men glöm inte bort barnen bakom skärmarna. Det är dessa barn vars tid som oskyldiga små änglar snart är förbi. Det är viktigt att njuta av detta.

Barnens mobilanvändning ökar markant och det kan vi se i bland annat SVT där man skriver om att det har blivit alltfler barn som spenderar sin fritid bakom en skärm. Det är oerhört viktigt att vi som vuxna ser till att umgås med barnet. Det är inte barnens fel att det har blivit så, det är omgivningens uppdrag att se till att aktivera barnen.

Allt har blivit mobiliserat och missbrukats något enormt och det används alltför ofta. Deras värld är i telefonen och det har numera blivit ett sätt för att socialisera. Förr var det så att man träffades utanför hemmet, umgicks med att springa runt på gräsmattan och spela boll medan det numera handlar om att lägga ut bilder på Instragram och värdera andras bilder. Var är barnasinnet där? Jo, det försvinner sakta men säkert eftersom den aldrig stimuleras och aldrig får upplevas.

Nätet är bra och kan göra mycket gott men tyvärr har det använts fel på så många sätt att barnen numera är beroende av sina manicker de har i handen. Dygnet runt. De lever med mobilen som en extra kroppsdel och vi måste arbeta med att få bort det beroendet från barnen så fort som möjligt innan barndomen är ett kapitel bakom dem.

ashe